Кевин Спейси отрече всички 12 обвинения пред съда в Лондон

0

Американският актьор Кевин Спейси бе определен като „сексуален насилник“, нападащ други мъже, от прокуратурата в началото на започналия срещу него процес в Лондон.

Срещу Спейси са повдигнати 12 обвинения на базата на показания на четирима мъже за периода от 2001 до 2013 година. 

Днес той се яви в Кралския съд в южния лондонски квартал „Садък“, за да изслуша доказателствата срещу него. 63-годишният актьор отрича всички обвинения.

Прокурорът Кристин Агню заяви пред съдебните заседатели, че той е „човек, който се наслаждава на това да кара другите да се чувстват неудобно и безсилни“. Тя обърна внимание на заседателите „да се съсредоточат върху доказателствата и да се абстрахират от славата на Спейси“. 

Актьорът е носител на две награди „Оскар“: за най-добра поддържаща мъжка роля за „Обичайните заподозрени“ през 1996 година и за най-добър актьор през 2000 година за „Американски прелести“. 

През януари Спейси пледира невинен по три обвинения в непристойно посегателство, три обвинения в сексуално посегателство и едно обвинение в принуждаване на човек да се занимава със сексуална активност без съгласие. 

По-рано той отрече още четири обвинения в сексуално посегателство и едно в принудителна сексуална активност. Четиримата мъже, които са отправили обвиненията, имат право на анонимност съгласно закона. 

Процесът ще продължи четири седмици. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече