7 години от референдума за Брекзит: 18% от гласувалите за напускане на ЕС сега смятат, че са сгрешили

0

Днес се навършват 7 години от референдума за Брекзит. Анкети показват, че повечето британци смятат, че това е било грешно решение. 

Повече от 50% от анкетираните са убедени, че Обединеното кралство е допуснало грешка с напускането на ЕС. 34% пък са убедени, че Брекзит е бил правилното решение. 18% от гласувалите за напускане на ЕС сега смятат, че са сгрешили.

Друг интересен резултат от проучванията на общественото мнеине е, че 80% от британците смятат, че Обединеното кралство трябва да има по-близки отношения с ЕС в бъдеще, 43% искат страната да се върне в организацията, а 13% искат връщане само в общия пазар.

В обширен материал днешният брой на „Индипендънт“ се спира на седем основни области, в които водещите кампания за Брекзит са направили големи обещания, но няма никакъв напредък, дори напротив.

Става дума за сектори като националното здравепозване, където вместо да има приток от свежи средства се наблюдава недостиг на персонал, именно заради Брекзит.

За търговията с ЕС, белязана от тежка бюрокрация и огромни опашки по контролно-пропускателните пунктове. За лисата на инвестиции и напускането на известни автомобилостроители. Както и за високата инфлация, по който показател Великобритания е на челно място сред страните от Г-7.

На 23 юни 2016 година британците гласуваха с 51,89% за напускане на ЕС срещу 48,11% за оставане.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече