Симпатизанти на „Възраждане“ на протест пред парламента. Искат оставката на правителството

0

Симпатизанти на „Възраждане и на „Левицата“, които протестираха пред Народното събрание с искане на оставката на правителството, тръгнаха на шествие по централни столични улици и булеварди, като промениха първоначално заявения маршрут до т.нар. „триъгълник на властта“.

Протестиращите тръгнаха от сградата на Народното събрание в центъра на София, като симпатизантите на „Левицата“ и на „Възраждане“ стигнаха до „триъгълника на властта“, след което по бул. „Цар Освободител“ минаха през Съдебната палата, по бул. „Витоша“, бул. „Патриарх Евтимий“, улица „Граф Игнатиев“ и бул. „Васил Левски“ в посока към Софийския университет.

Хората не знаят накъде са тръгнали, но знаят, че са тук с искане за оставка на правителството. Според тях не може чужди посолства да редят български правителства и политики. За това те настояват новоизбраното българско правителство да подаде оставка.

По време на шествието протестиращите веят български знамена, знамена на партия „Възраждане“, чуват се вувузели и свирки при придвижването им по бул. „Васил Левски“.

Около 16.00 часа привърженици на „Възраждане“ и „Левицата“ затвориха движението на Орлов мост с искане на оставката на новото правителство „Денков-Габриел“. На място има около 50-60 души.

Протестът завърши с българско хоро на Орлов мост.
След протеста пред Народното събрание шествието се отправи към т.нар. триъгълник на властта  Снимка: БТАПървоначално симпатизантите на партия „Възраждане“ се събраха на протест пред парламента с искане за оставка на новоизбраното правителство на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Ето какво казаха дошли от Добрич и Нова Загора пред БНР:

„Такива явни престъпни правителства не бива да съществуват и не бива да ги допускаме. Не може хора, които трябваше да са в затвора, да ни управляват и да си правят, каквото си искат. Водим се, че живеем в правова държава и това трябва да приключи един път завинаги.“

„Затриват нацията ни, християнското семейство е заплашено, войната чука на вратата – искат да ни вкарат в чужда война. Не вярвам, че българският народ е съгласен с това, което се случва в тази сграда (Народното събрание – бел. ред.) Това правителство е вредно за нацията ни и трябва да си ходи.“

„Американски подлоги искат да ни продадат. Затова съм тук.“

„Предателите нямат работа в тази сграда, която се нарича Народно събрание, не американско събрание.“

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Участниците в протеста се включиха и в подписка срещу джендър обучението в училище. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече