Радостин Василев: С правителство на всяка цената ще се пазят от наказателна отговорност

0

Ще има правителство, защото те ще бранят с цената на всичко желанието за консумиране на властта и пазенето от наказателна отговорност. … Ще се опитат да запазят имунитета на Бойко Борисов, за да могат да направят правителство, което да отстрани главния прокурор и да бъде изпран Бойко“. 

Тази прогноза направи пред БНР бившият депутат от ПГ на „ПП-ДБ“ Радостин Василев, който вече е независим депутат в 49-ото Народно събрание, след като напусна парламентарната група заради съдържанието на записи от онлайн заседание на Националния съвет на ПП, които той изнесе публично на пресконференция.

Той заяви категорично, че няма други записи – нито от централата на партията „Продължаваме промяната“, нито в стаята им в Народното събрание:

„Вероятно Кирил Петков се страхува от други записи, с каквито аз не разполагам и не мога да отговарям за тях“. 

Според него „в много тесен кръг е било планирано коалирането на ПП с ГЕРБ“ и определи това като национално предателство, защото „Продължаваме промяната“ винаги “ са се клели“, че никога няма да се обединяват с Бойко Борисов.

  • Радостин Василев потвърди, че е с 24-часова полицейска охрана, защото „се счита има сериозна заплаха за живота“ му.

Независимият депутат подчерта, че това, което е чул в записа, отнасящо се до националната сигурност, го е накарало да го огласи:

„Не съществуваше за мен вариант да затая това нещо, защото така щях да стана съучастник. В мен не е съществувало съмнение, че ще оповестя това, да разкрия записа. Не е изтекъл анонимно, защото така щяха да отричат, че е истина“.

Време е да направя политически проект, който да участва в избори, заяви още Василев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече