Летим от Пловдив до Манчестър от ноември

0

От летище Пловдив тръгва нов полет. Линията от Пловдив до Манчестър ще се изпълнява от месец ноември до месец март поне през следващите три години, съобщи изпълнителният директор на летището Красимир Пешев. Той уточни, че продажбата на билети за новата линия Пловдив – Манчестър ще започне през този месец юли. 

От летище Пловдив към момента се изпълняват 18 полета. През зимния период са изпълнени 24 чартърни полета, а сега има заявка за летния чартър за около 200 полета допълнително освен редовните авиолинии. 

Ръководството на летище Пловдив отчита чувствително увеличение на броя на полетите за последната една година. Ръст има и в приходите, и в броя на рекламодателите, а инфраструктурата е подобрена.

Разкритите през последната една година нови полети с авиокомпания Pegasus Airlines осигуряват връзка за пътуващите с още над сто дестинации през Истанбул. Осигурени са полети и от Израел, които се изпълняват от Аркиа. 

Ръководството на летището води разговори с много други авиокомпании и други дестинации в близко бъдеще. 

За първи път в историята на летището е организиран и редовен транспорт от Пловдив до летище Пловдив за пътниците на летището чрез избор на лицензирана фирма изпълнител, която осигурява автобусен транспорт от и до града за всеки полет на летището.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече