Средната възраст на работещите в „Спешна помощ“ е около 50 години

0

Около 50 години е средната възраст на работещите в „Спешна помощ“. Това заяви д-р Диана Димитрова от Дружеството на спешните лекари по време на конференция днес – на Международния ден на спешната медицина.

За решаване на останалите проблеми в сферата, като липсата на млади кадри и ниските заплати, тя препоръча:

„Стъпките са повишаване на квалификацията, създаване на нормални условия за работа и заплащане“.

За промяна в начина на финансиране настоява и директорът на болница „Пирогов“ д-р Валентин Димитров:

„Държавата трябва да заеме своето място и да застане отговорно и да знае, че болница като „Пирогов“ и спешната медицина не е подвластна на нормалните финансиране и на начина на финансиране през пътеки и през стандартните начини, които са утвърдени в държавата. Ако държавата не застане зад „Пирогов“ като най-голяма спешна болницата, зад спешните центрове като такива с едно финансиране по различен начин, винаги ще има недостиг“.

По време на форума, посветен на  безопасността в спешната помощ, д-р Диана Димитрова призова и да спрат случаите на насилие над екипи на Спешна помощ. Д-р Валентин Димитров я подкрепи с думите:

„Използвам днешния празник да апелирам хората, които идват с линейките; хората, които ви посрещат пред триажната зала и шоковата зала – това са лекари, фелдшери и медицински сестри, които са хора като вас. Работят 24/7 са там, за да ви окажат спешна помощ. Нетърпеливостта на хората, агресията, изискванията към лекарите не подобряват нашата работа. Напротив, те я затрудняват!“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече