Тежък инцидент в старозагорския Зоопарк

0

Инцидентът станал на 8 май, а при преглед на записите от системата за видеонаблюдение е видно, че „пострадалата, заедно с придружители, преминава покрай две указателни табели, съдържащи забрана за хранене и досег до животните“, е записано в официалната позиция на община Стара Загора, разпространена до медиите.

Пострадалата е в напреднала бременност.

„Ани е в изключително голям шок, посещава и психотерапевт, тъй като инцидентът става пред очите на съпруга и детето й.

Към този момент най-важното е, жената да роди безпроблемно и тогава ще предприемем необходимите законови действия. Все още не сме обсъждали какво ще правим в бъдеще, но вероятно ще търсим обезщетение, защото жената е понесла телесна повреда, която по силата на Закона трябва да бъде обезщетена.

Поне в близките два месеца обаче няма да предприемем каквото и да е “, обясни за Радио Стара Загора адвокатът на пострадалата Трайко Иванов.

Семейството на Ани посетило зоологическата градина в Стара Загора на 8 май. Жената разказала пред адвоката си, че пожелала да погали понито, което обаче й отхапало два пръста от лявата ръка. Лекарите от частната болница в Стара Загора са оказали първа помощ на пострадалата.

„Жената е постъпила, след като понито е отхапало двата пръста на лява ръка, с откъсване на ниво средна фаланга и разкъсно-контузни рани и кожни дефекти. След хирургична обработка завърши с ампутация на ниво средна фаланга на трети и на четвърти пръст“, обясни ортопедът д-р Митко Христов, който е положил грижи за пострадалата. Тя отдавна си е вкъщи, след контролния преглед е станало ясно, че няма усложнения.„Може да се каже, че раните са спокойни и ще заздравеят без гнойни усложнения и други намеси“, допълни д-р Христов.

  • Д-р Митко Христов

Какво споделила още пострадалата бременна жена от Пловдив пред адвокат Трайко Иванов, чуйте в прикачения файл.

Зам.-кметът Милена Желева е била информирана веднага след случилото се от директора на Зоопарка д-р Ивелина Илиева.

„Ние прегледахме записите и очакваме компетентните органи да се произнесат по тежкия случай. Към момента не желая да коментирам записите“, обясни Желева за Радио Стара Загора.

Зам.-кметът посочи, че през последните години не е имало подобен тежък инцидент, но е имало и други подобни случаи, при които посетителите са се отнасяли грубо към животните в Зоологическата градина.

  • Официалната позиция на община Стара загора по тежкия инцидент

Цялото интервю със зам.-кмета Милена Желева чуйте в прикачения файл.

Ето и официалната позиция на Община Стара Загора:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече