115 училища в Сърбия са получили сигнали за бомби

0

В 115 училища в Сърбия са получени сигнали за поставени бомби, предаде специалният пратеник на БГНЕС от Белград Ели Юрукова.

Специализирани полицейски екипи са претърсили част от училищата и не са установили наличието на бомби или друг вид експлозивни вещества.

И децата, и учителите са евакуирани от училищата, за които има сигнали. Родителите на учениците са уведомени за извънредната ситуация.

Подобни инциденти станаха ежедневие в съседна Сърбия след началото на май, когато 14-годишен застреля 10 души в училище в центъра на Белград, а малко по-късно се разигра кървавата драма в Младеновац, където бяха убити 8 души.

Кореспондентът на БГНЕС отбелязва, че в Сърбия се усеща нагнетяване и несигурност, много от родителите със страх изпращат децата си на училище, независимо, че във всяко има охрана от по един полицай.

Правителството се разпореди да бъдат изпратени допълнително 1200 служители на реда за охрана на учениците. Специалисти твърдят, че е трудно да се установи откъде идват имейлите със заплахите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече