Демерджиев предлага намаляване на скоростта по магистралите

0

„МВР работи, за да предложи варианти за решаване на проблема с престъпленията по пътищата. Предлагаме изменения в Наказателния кодекс и в Закона за движение по пътищата. Трябва по-строги санкции за лицата, които извършват системно нарушения“. Това заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев по време на изслушване в правната комисия в Народното събрание. „Предлагаме повторният отказ за тест за установяване на алкохол в кръвта да бъде нарушение. Трябва да има законодателни промени, част от които са: Максималната скорост на автомагистралата да бъде намалена, да се предвиди възможност при водач, който е придобил току що шофьорска книжка, да шофира с наблюдател за определен период от време“, каза още Иван Демерджиев.

По отношение на домашното насилие Демерджиев предлага да се въведе забрана на насилника да осъществява контакт с жертвата, да се създадат програми за подпомагане на хора, които са били жертви на домашно насилие, като такава помощ може да се оказва и на деца.

„Предлагаме да се създаде и Национален регистър за случаите на домашно насилие на територията на страната“, каза още служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече