Постоянен арест за шофьора, причинил тежката катастрофа на бул. „Сливница“ в София

0

Софийският апелативен съд остави окончално в ареста 18 – годишния младеж, който предизвика тежката катастрофа на столичния булевард „Сливница“.

Адриян Антонов е обвинен, че по непредпазливост, шофирайки с превишена скорост и на пешеходна пътека,  е причинил смъртта на Анна – Мария Милчева и годеника ѝ Явор Стоянов. 

Апелативните магистрати изцяло потвърдиха първоинстанционното решение, че е налице потенциалната опасност 12-окласникът да извърши ново престъпление, заради поведението му , довело да самата катастрофа – почти без опит, е шофирал с много висока скорост  – в градски условия и в тъмната част на денонощието, проявявайки самонадеяност, граничеща с безразсъдство.

Защитникът на Адриан поиска да му бъде наложена втората по тежест мярка за неотклонение – домашен арест, защото ставало дума за непредпалзиво деяние, извършено от момче от добро семейство, без криминални прояви. Димитър Марковски призова за балансиран подход, който да отчете и целите на правосъдието, и правата на младежа.

В съдебната зала стана ясно, че  към момента е налице техническа експертиза, изгледани са видеозаписите от близките камери  и е изчислена скоростта на автомобила – 101 км в час. Защитникът на Адриан Антонов отново настоя да се проверят свидетелските показания за присъствието на друг автомобил, пресичал перпендикулярно кръстовището,  и  дали той не попречил на видимостта към пешеходната пътека на клиента му.

18-годишният младеж отново заяви, че съжалява и изказа искрените си съболезнования на близките на Анна и Явор.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече