Глобиха главата на Англиканската църква за превишена скорост

0

Главата на Англиканската църква, архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби, бе глобен над 500 паунда и му бяха отнети три точки за превишена скорост в Лондон.

Негово преподобие Джъстин Уелби е бил заснет да шофира с 25 мили в час (40 км/ч) в зона с ограничение до 20 мили в час (32км/ч) с неговия автомобил „Фолксваген Голф“ през октомври миналата година. Това е станало на път покрай река Темза към неговата официална резиденция в двореца „Ламбет“.

Архиепископът призна провинението си писмено в сряда. Веднага след това на заседание магистратският съд в Лавендър Хил осъди Джъстин Уелби да плати глоба от 300 паунда, допълнителна такса от 120 паунда за забавено уреждане на въпроса и 90 паунда съдебни разноски, както и отнемане на три точки от шофьорската му книжка.

Говорител на двореца „Ламбет“ заяви, че архиепископът не е знаел, че случаят може да бъде разгледан в съда. Той допълни, че Уелби е искал да реши проблема, като се е опитал да плати глобата на три пъти и разполага с документи, за да докаже, че го е направил. „Административните греши обаче изглежда създават проблеми“, коментира говорителят на главата на Англиканската църква.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече