Първи Ден на отворените врати в Министерския съвет

0

Днес в Министерския съвет е обявен Ден на отворените врата.

Премиерът Гълъб Донев посрещна първите желаещи да видят къде заседават министрите и къде работи министър-председателят. Досега сградата на „Дондуков“ 1 не е отваряна за посещение на граждани.

Гълъб Донев разведе посетителите из голямата заседателна зала, партерния етаж, който впечатлява с визията си, заимствана от Рилския манастир. Разказа им за внушителните 10-метрови полилеи от чешки кристал от Бохемия, какъвто е използван в редица европейски дворци. В коридорите и залите на правителствената сграда посетителите разгледаха и картини на големи български творци, които могат да се видят само там, както и обновената постоянна изложба с част от подаръците, които през годините българските премиери са получавали от чуждестранните си гости. 

Премиерът показа и работния си кабинет, а много от гражданите, предимно деца, седнаха в стола му. 

„Хората, които работят тук“, отговори дете, запитано какво най-много му харесва в Министерския съвет. И добави, че се е почувствало “много хубаво” в стола на премиера, но това не е предизвикало амбиция да стане политик, премиер 

Майка каза, че е доволна от “радостта в очите на детето ми от това, че се намира в тази сграда, виждам, че забелязва красотата, украсата, картините, камъка, цялата архитектура”.  

Вярвам, че България може да има открито и честно управление, каза Донев и допълни: 

„Има смисъл в откритото и отворено управление. Вярвам, че тогава, когато властта се упражнява с мисъл и в полза за българските граждани, всичко ще бъде наред и България ще върви напред и нагоре. Благодаря на българските граждани, които проявяват интерес да влязат и да разгледат сградата на Министерски съвет. Виждате, че отвън опашката вече е доста голяма – над 1000 човека от ранни часове проявяват интерес да посетят сградата на властта“.

Снимки: БТА

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече