Служителите на затворите готвят протест в петък

0

Служителите на затворите ще проведат утре протестни прояви. Те не се отказаха от намерението си след срещата с министъра на правосъдието  Крум Зарков и неговия екип. 

Утре точно в 9 часа надзирателите  ще излязат пред местата за лишаване от свобода с настояване на бъде преразгледан настоящия 12 -часов режим на работа.

След разговора, Ясен Тодоров, председател на Синдиката на служителите в затворите, заяви, че не е било постигнато съгласие нито по този въпрос, нито по искането за увеличаване на заплатите с 20 процента.:

Ще потърсим съдействие в нашите партньорски организации, в лицето на Синдикална федерация на служителите в МВР, за провеждане на национален протест. Най-вероятно ще е пред министерството на правосъдието.

Ще изготвим и писма до европейските ни партньори – European service union и  public service international. Ще потърсим тяхното съдействие, ще си проведем националния протест.

Правосъдният министър Крум Зарков коментира намеренията на надзирателите:

Тази реформа е отлагана именно за това, защото има риск от такъв вид протести. Само за сведение да кажа, че през първото тримесечие сравнение на тази година, в сравнение с първото тримесечие на миналата година, благодарение на реформата, извънредният труд, който е полаган, е намалял с 85%.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече