Нинова призова партиите да подкрепят референдума за забрана на джендър идеологията в училищата

0

В декларация от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова призова останалите политически партии да подкрепят започналия референдум за забрана на джендър идеологията в училищата.

Повод за апела на Нинова е подкрепата, която Европейският парламент даде на Истанбулската конвенция, която  въвежда трети социален пол.

От парламентарната трибуна Корнелия Нинова укори евродепутатите от левицата Сергей Станишев и Елена Йончева, които  са гласували „за“ това решение.

„За тези хора, наши и ваши, няма Конституция на България и решения на Конституционния съд, няма такова нещо. За тези хора няма значение мнението на 80% от българските граждани. Няма значение мнението на православната църква, на мюсюлманското вероизповедание, на всички други вероизповедания. За тези българи няма национален суверенитет, няма равноправие на държавите членки в Европейския съюз, няма го истинския смисъл на Европейския съюз, който е да бъдем равни на другите европейски народи. За тях всичко това се свежда до чуждопоклонничество.

А утре Сергей Станишев организира конференция за модерното ляво и там виждам, че ще отидете и вие, и служебни министри, депутати, евродепутати и кметове. Това ли е модерното ляво, уважаеми български граждани, това е тяхното модерно ляво.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече