Петков: След като се разбра, че семейството на Гешев не е било с него, се появи съмнение в главата ми

0

Когато в началото чух, че семейството е вътре в колата, си казах, че няма как да е инсценировка – помислих си, че може би са искали да го сплашат. Обаче вчера, след като беше обявено, че семейството не е било вътре, се появи съмнение в моята глава.

Това заяви за „Дарик“ съпредседателят на „Продължаваме промяната“ и бивш министър-председател Кирил Петков.

По думите му е странен фактът, че 1 час след взрива израелски експерт вече се е намирал на мястото на експлозията.

„Аз разбирам, че има много добри експерти по антитероризъм, но не вярвам да има чак толкова добър експерт, който да предвиди, че ще има взрив, да си купи билет един ден по-рано, да кацне час и половина преди взрива и да бъде на мястото след това“, посочи съпредседателят на „Продължаваме промяната“.

„Говорих със специалисти и те ми обърнаха внимание, че кратерът е 15 см, а храстът, където е станал взривът, е цъфнал. Ако е имало огромен взрив, защо листенцата по храста са още там? Освен това взривното устройство е поставено на завой с вираж под наклон. Това означава, че един взрив, колкото и да е насочен, той не може да засегне колата по този начин, когато е под наклон“, подчерта бившият премиер.

По думите на Кирил Петков всички тези факти предизвикват съмнения:

„Остават две хипотези – едната е сплашване, втората е инсценировка, от моя гледна точка – и двете са ужасни за репутацията на България, и двете показват, че държавността е под невероятна атака и най-лошото – слагат ни на международната сцена като Колумбия през 70-те“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече