„Възраждане“ на консултациите с ГЕРБ-СДС: Няма да подкрепи правителство на други

0

Партия „Възраждане“ няма да подкрепи правителство, излъчено от друга политическа сила. Това обявиха от партията в началото на срещата с представители на ГЕРБ-СДС в Народното събрание.

Заместник-председателят на парламента и депутат от „Възраждане“ Цончо Ганев очерта основната непреодолима разлика с ГЕРБ, а именно влизането на страната в еврозоната.

Ганев припомни, че партията е събрала 604 хиляди подписа за референдум срещу еврото.

„Ние няма да подкрепим за пореден път правителство – било то излъчено от ГЕРБ или от другите политически сили. Не е просто самоцелно. Не е просто защото личностно не харесваме някой или просто защото сме решили така да го играем напук на всичко и на всички. Напротив, през цялото време ние говорим единствено и само за политики.“

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, която води преговорния екип, изтъкна, че разговорите с политическите сили в парламента имат за цел да постигнат базов консенсус по водещи теми.

„Може да заложи няколко основни теми и това да бъде срок на мандат на правителство. Предлагаме и друго – заедно да споделим тази отговорност, като всяка от парламентарните групи излъчи свои представители в кабинет, който взаимно да контролираме.“

От ГЕРБ очертаха стратегическото сходство с „Възраждане“ по темата „Енергетика“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече