Първа публична реч на американския посланик в България

0

Днес Американска търговска камара в България (АТК) посрещна с „Добре дошъл в България“ новият посланик на САЩ у нас Н. Пр. Кенет Мертен, съобщават от Камарата.

„Американската търговска камара е горда и благодарна за честта, която ни оказвате днес като произнесете своята първа публична реч в България. Мога да Ви уверя, че може да разчитате на нас за постигане на нашите общи приоритети в множество стратегически сектори и области на национална и регионално значение.“ – каза Оливие Маркет, президент на АТК.

„Едно нещо е сигурно: само заедно можем да надграждаме нашите силни взаимоотношения в тези важни области както за САЩ, така и за България.“

„По време на моя мандат ще се радвам да видя как това жизнено икономическо партньорство продължава да расте. Ние виждаме огромен потенциал за разрастване на нашата свързаност в ключови области като технологии и иновации, селско стопанство, образование и предприемачество, инфраструктура и разбира се – в енергетиката. Други последващи възможности ще създадат с приемането на България в Еврозоната и последващата ѝ интерграция в европейските пазари.“ – подчерта в речта си Н. Пр. Кенет Мертен.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече