Жълтите павета в София ще бъдат пренаредени през май

0

Изпълнителят „Трей Груп Холд“ ЕАД ще извърши за своя сметка пренареждане на жълтата паважна настилка в участък от бул. „Цар Освободител“ между ул. „15 ноември“ и бул. „Васил Левски“. Това потвърдиха от Столична община.

След сформирана със заповед на кмета на Столична община работна група, включваща експерти УАСГ, МГУ, строители, проектанти, надзор и експерти на общината бе направен тестов участък, на който бяха изпитани материали с различни характеристики, след което участъкът беше натоварен с тежка техника, предаде бТВ.

От Центъра за изследвания и проектиране към Университета за архитектура, строителство и геодезия бяха извършени изпитания на влаганите в зоната строителни материали. Работният доклад на експертната група ще бъде предаден в Националния институт за недвижимо културно наследство. А пренареждането на жълта паважна настилка ще се извърши след одобрение на нова технология от института, както и след приключване на строителните дейности по ул. „Оборище“, тъй като тя се явява обходен маршрут. Също така е необходимо да има дългосрочна прогноза за сравнително хубаво време, което вероятно ще стане след средата на май. Заради лошото изпълнение на посочения участък Столична община не е приела ремонта и не е извършвала каквито и да е разплащания за него.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече