ТЕЛК в Ямбол спря парите на жена инвалид  

0

ТЕЛК в Ямбол спира пенсията на 56-годишна жена, която от години е неподвижна и не може да излиза от дома си. Близките твърдят, че от комисията са поставили условие тя да се яви на място. От областната болница в града отказаха коментар, съобщи преди дни Би Ти Ви. Нели Владова е с множество заболявания и от години почти неподвижна. Всичко започва с тумор на щитовидната жлеза, след което претърпява тежка операция и временно губи гласа си. С годините състоянието ѝ се влошава и идват да живеят в ямболското село Сламино.

За Нели се грижат съпругът и синът ѝ, който се връща от чужбина заради майка си. След като искра от печката едва не запалва стаята, жената има свирка, с която да я чуят, ако са на двора. Нели Владова е с 97% инвалидност и придружител, но през февруари едногодишното ТЕЛК решение изтича и получава писмо да се яви пред комисия отново. Спират и инвалидната ѝ пенсията от 490 лв.

Синът ѝ отива в ТЕЛК в Ямбол, за да обясни, че майка му не може да излиза от вкъщи според кардиолог и ортопед, които са я прегледали в дома ѝ. Вместо да отидат на място, от комисията държат тя да се яви и пред тях – в болницата. Председателят на ТЕЛК комисията в Ямбол д-р Радостин Иванов отказал да разговаря с тв екипа. Директорът на МБАЛ „Свети Панталеймон“ уверява, че случаят ще бъде преразгледан, но не е ясно кога.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече