94-годишен се заби в дърво с колата си

0

Възрастен мъж предизвика пътно произшествие. Шофьорът е на 94. За щастие се е разминал без сериозни травми след сблъсък с дърво.

Инцидентът е станал по светло между селата Пчелник и Балчик. По време на катастрофата е валял дъжд и пътното платно е било мокро. Шофьорът загубил управление над превозното средство, минал в насрещното и се ударил в дървото.

Малко преди да загуби управление, 94-годишният шофьор ударил огледалото на движещ се в насрещното автомобил.

Точно шофьорът му извикал на помощ кметския наместник на село Пчелник.

Макар и уплашен възрастният мъж бил адекватен.  

Георги Добрев обучава бъдещите водачи от 43 години. Според него свидетелството за управление на възрастните шофьори не трябва да е безсрочно, както е сега.

„С нарастване на възрастта на водачите, просто да намаля срока за издаване на свидетелство и по този начин всички тези кандидати, те трябва да минат през болнично заведение, за да бъдат освидетелствани било за зрение, било за слух, за памет“, смята Георги Добрев.

По-късно стана ясно, че 94-годишният мъж е Неделчо Неделчев. Засега той държи рекорда за най-възрастен шофьор в област Добрич и шампион по възраст за България, създал пътен инцидент. При това пореден. Въпреки това обаче шофьорската книжка на дядо Неделчо не е отнета и той е правоспособен.

Професионалният живот на Неделчо Неделчев преминава като шофьор на товарен автомобил в село Нова Камена, имал категория „D“. Преди около две години му отнели книжката, защото карал в насрещното движение. Близките му и до ден днешен не проумяват какво е правил по пътя за Шумен. Разминало му се само с акт и глоба от 1000 лева. Всички, които го познават, не могли да повярват, когато КАТ му върнали книжката. Сега тя отново няма да му бъде отнета.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече