Асоциацията на прокурорите се оплака на институции в САЩ и ЕС от опити за дискредитиране на Гешев

0

След Камарата на следователите, и Асоциацията на прокурорите се оплака на основни институции в Съединените щати и Европейския съюз от – цитирам – „опити за дискредитиране на съдебната власт и конкретни магистрати, в това число и на главния прокурор Иван Гешев“.

В прессъобщението на магистратската организация не се цитират имена, но се посочва, че опитите за пряка намеса на изпълнителната власт в работата на съдебната продължава вече две години.

Припомнят се и разкритията, които преди месец направи прокуратурата, за готвен престъпен заговор за отстраняването на Обвинител номер едно, прокурори и висши полицейски началници, и се цитират данни, тиражирани в публичното пространство, за връзки на част от участниците в този сговор с политически лица, активно пледиращи за реформа на прокуратурата и за ограничаване на правомощията на главния прокурор.

Позициите на прокурорската и следователската организация са изпратени до посланика на САЩ у нас, високопоставени американски политици и магистрати, председателите на Европейската комисия и на Европейския парламент, еврокомисари, евродепутати и други представители на европейски институции.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече