Кристина Христова запазва спомена за изоставени или опожарени исторически постройки

0

Кристина Христова е автор на проекта “Спомените остават”, в който документира застрашени сгради в България. Преди месец започва да рисува красиви исторически постройки, които са изоставени или опожарени, споделя тя пред Радио София.

„Качвам в Инстаграм профила на проекта различни илюстрации или фотографии. В началото разговарях с архитекти и дизайнери, а сега вече всеки може да ми напише предложение, което да нарисувам“, обясни Кристина.

Архитектурното пространство провокира артистите да го съхранят в творбите си. По този начин и Кристина Христова съхранява спомена за сградите, като междувременно намира и популяризира тяхната история.

„В началото на мен много ми искаше да нарисувам възможно най-много сгради от различни краища на България, като знаех много за тези в София и в Пловдив, но за останалите в по-малките населени места нямах почти никаква информация“, добавя Кристина Христова.

Тя смята, че ако повече хора се интересуват от конкретните места и ги посетят, ще бъде по-лесно те да бъдат реставрирани.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече