Откриха над 100 кг марихуана на ферибота в Оряхово

0

Двамата шофьори обясняват, че се връщат от Испания и не превозват товар. При първоначалния оглед в хладилното полуремарке митническите инспектори установяват, че в него се превозва само амбалаж – оборотни европалета. 

При щателната митническа проверка митническите служители откриват капак в пода на полуремаркето. След отварянето му те установяват, че изолацията под пода на хладилното полуремарке липсва и пространството е запълнено с вакуумирани прозрачни найлонови пакети със зелена тревиста маса, наподобяваща съцветия от растението канабис.

Установено е наличието на общо 106,232 кг съцветия от канабис (марихуана), съдържащи се в 95 вакуумирани пакета. Водачите на превозното средство – на 48 и на 30 години, са привлечени в качеството на обвиняеми и са задържани за срок от 72 часа. 

За престъплението, в което са обвинени, законът предвижда наказание „лишаване от свобода” за високорискови наркотични веществаот 10 до 15 години и глоба от 100 хиляди до 200 хиляди лева и за рискови наркотични вещества – „лишаване от свобода“ от 3 до 15 години и глоба от 10 хиляди до 100 хиляди лева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече