Менте ли е конкурсът за директор в Италианския лицей?

0

Ден преди насрочения Конкурс за „избор на директор на Италианския лицей в Горна баня /НУКК/“, в медиите се появи списък на членовете на „Изборната комисия“, който поражда доста въпроси.

Трима от включените в него членове са били отстранени в последния момент. Според родители от уж елитното школо това е станало с обаждане от зам. министър Марина Василева. Обяснението й било, че „конкурсът няма да се състои, поради изтекла информация в медиите“. Имало „опасност той да бъде опорочен и да бъде оказано външно влияние върху Изборната комисия“.

Според родителите, тримата отстранени са „неудобните“ за сегапната директорка Величка Велянова членове, включени в заповедта на министъра за изборната комисия.

Една от махнатите – проф. д-р Янка Тоцева – ръководител на катедра „Педагогика“ в УНСС, е споделила пред свои близки, че на 05.04. е получила обаждане от зам. министър Марина Василева, която я е информирала, че „Конкурсът няма да се състои“…

Вече няколко поредни министри на културата предприемаха плахи опити да изпратят на „заслужен отдих“ 80-годишната Велянова, но противно на очакванията да се сдобие с поне една качествена проверка, тя получава от всеки следващ министър само награди.

Така се случи и при видния протестър Велислав Минеков, който люто се закани при встъпването си в длъжност да измете Авгиевите обори на министерството, като започне с Величка, но вместо това й даде най-високото ведомствено отличие „Златен век“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече