Възможни са забавяния на летище „Хийтроу“ заради 10-дневна стачка

0

Във Великобритания повече от 1 400 служители, отговарящи за сигурността на Терминал 5 на летище „Хийтроу“, започнаха 10-дневна стачка, която ще обхване и Великденските празници. 

Стачните действия, в които участват охранители и проверяващи багажите, започнаха, след като снощи, след 11-часови преговори, не се стигна до резултат за подобряване на заплащането. 

Терминал 5 се използва изключително за полети на „Бритиш еъруеъйз“. Летищните власти заявиха, че са направили подобрено предложение за увеличаване на заплатите с 10% със задна дата до 1 януари, плюс еднократно възнаграждение от 1 000 паунда, но синдикатът Unite го е отхвърлил с аргумента, че това е намаляване на заплатите в реално измерение. Има сериозни опасения, че работата на летището ще бъде сериозно нарушена, защото стачката обхваща началото на Великденската ваканция на училищата и много хора се изнасят в чужбина. 

От летището заявиха, че разполагат с планове за извънредни ситуации, но предупредиха пътниците да очакват закъснения при обработването на багажите им и проверките за сигурност. 

Освен това преди стачката бяха помолени авиокомпаниите да спрат да продават билети и да позволяват на клиентите си да променят датите за пътувания. „Бритиш еъруейз“ отмени превантивно около 300 полета.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече