Разминаване на ключови експертизи по делото за катастрофата на бул. „Черни връх“ с 2 жертви

0
  • С приемане на ключови експертизи в софийския градски съд продължава делото за тежката катастрофа на столичния булевард „Черни връх“ от миналия юли, при която загинаха две млади жени. 

Съдът прие 2 противоположни експертизи за това шофирал ли е подсъдимият Георги Семерджиев след употреба на наркотици –  според едната в кръвта му е имало метамфетамини, а според другата – не. Разминаването беше обяснено от експертите с различните методи, които са ползвали.

Изслушването продължава, като общо вещите лица по делото са над 20, а експертизите –  над 40.

Предстои да разберем как съдия Стефан Милев ще търси разрешение на това противоречие, което стана ясно по време на разпитите, защото правната квалификация, че Семерджиев е шофирал след употреба на наркотици, е ключова в неговото обвинение. 

Иначе, освен различията по съдържанието на метамфетамини в кръвта му, двете групи експерти, които са анализирали съдържанието на кръвта, дадоха и различни становища дали той е шофирал след употреба на алкохол.

Първите, които установиха, че е имало наркотици, не са установили алкохол, тъй като негодна е била пробата, която са получили, тя е била замразена, което не е редно.

Втората група обаче все пак е успяла да изследва кръвта и е установила, че алкохол в кръвта на Семерджиев няма.

Останалите експертизи, които бяха приети дотук, сочат, че Семерджиев е шофирал с фалшиви номера, с неистинска книжка. Бяха анализирани и кадрите от мястото около инцидента, включително и тези, които показват тичащ мъж след катастрофата, който от експерта беше разпознат именно като подсъдимия Семерджиев. 

Продължава изслушването на другите експертизи. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече