Премиерът на Белгия агитира за ДПС, после и за ПП

0

Куриоз беляза предизборната кампания у нас. Министър-председателят на Белгия Александър де Кро сътвори нещо между гаф и смешка. В рамките на броени часове първо призова да се гласува за ДПС. После обаче се появи и във видео, с което зове да се гласува за обединението ПП-ДБ, което по думите му „щяло да изведе България“.

Ето какво каза той за ДПС късно снощи:

„България е изправена пред пореден тур на парламентарни избори – за пети път през изминалите две години. Важно е българските граждани да излязат и да гласуват, предоставяйки силен мандат за стабилност и напредък в България. Партия Движение за права и свободи изигра важна роля за присъединяването на България към Европейския съюз и през последните 30 години е мост за консенсус и диалог.

Тази партия е съюзник в европейското ни либералното семейство, бореща се за нашите общи ценности на равно третиране спрямо всички, защита на гражданските права и справедливост, овластени свободни и активни граждани, прогресивна Европа и за сигурност и демокрация в Европа и извън нея.“

После и от щаба на ПП съобщиха за подкрепата от Белгия, като пуснаха видео:

„Белгийският премиер Александър де Кро заяви подкрепа за обединението ПП-ДБ. Безпрецедентна подкрепа от сърцето на Европа получава обединението „Продължаваме Промяната – Демократична България“.

С видео обръщение министър-председателят на Белгия Александър де Кро категорично заявява, че всички български граждани заслужават да имат нормален европейски живот. Най-прекият път България да излезе от застоя и да се превърне в достоен европейски партньор минава през номер 12 в бюлетината и подкрепата за ПП-ДБ, които са единственият шанс България да тръгне напред: „Гласувайте за обединението ПП-ДБ с номер 12 в бюлетината. Това е най-бързият начин да се преборите с корупцията и да влезете в Шенген“, казва Де Кро.

Александър де Кро е политик от Открити фламандски либерали и демократи. Включва се в политическия живот през 2009 г., когато се кандидатира за евродепутат, в края на годината оглавява ОФЛД, а през следващата година е избран за сенатор. От 2012 г. е вицепремиер и последователно е министър на пенсиите (2012 – 2014), на сътрудничеството за развитие (2014 – 2020) и на финансите (2018 – 2020).

На 1 октомври 2020 г. Александър де Кро става министър-председател на Белгия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече