Проверка на ГКПП „Лесово“ за нерегламентирани пътувания

0

На Граничен пункт „Лесово“ се извършва съвместна проверка на Икономическа полиция, Комисията за защита на потребителя, автомобилна администрация и Министерството на туризма. Предмет на проверката е осъществяването на  нерегламентирани пътувания и превоз на туристи,  информира кореспондентът ни Даниела Костова. 

До момента проверката протича спокойно съобщи Елеонора Младенова от Министерството на туризма.

„Към момента са преминали 4 автобуса, които са проверени и е установен акт за административно нарушение от автомобилна администрация. Целта на тези проверки е да се прекрати сивия сектор ида се спре нерегламентираната дейност. Проверяват се всички превозващи туристи и не само туристи автобуси.“ 

Кристина Касабова от Комисията за защита на потребителите в Бургас поясни:

„Днес конкретно тук искаме да видим лицата, които правят екскурзии повече от един ден. Основната туристическа услуга в Закона за туризма е да има нощувка и изхранване, да има транспортна услуга, за да вмениш на някого да бъде регистриран като туроператор. Идеята на Закона е да видим дали са регистрирани тези лица или правят вид туризъм, който е нерегистриран, да видим документално с какво разполага туроператорът, ако е регистриран като такъв“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече