Без каска: Пилотът загинал заради травма в главата

0

Пилотът на падналия по-рано днес самолет в местността „Побит камък“ Георги Влайков е бил без каска. Причина за смъртта е травма в главата, съобщи пред журналисти зам.-министърът на транспорта Николай Найденов, който е на мястото на инцидента. Полетът е бил тренировъчен, заснеман е на видео. На място веднага са се отзовали очевидци, но травмата е била фатална, каза още той.

Найденов обясни, че носенето на каска не е задължително при такива полети, но според него всеки обезопасителен елемент може да доведе до по-голяма сигурност. „Факт е, че тази травма в главата е била от решаващо значение“, каза той.

По думите му става дума за нещастен случай. Полицията и Националният борд за разследване на автопроизшествия работят по разследването на инцидента.

Заместник-министърът заяви, че има няколко версии за инцидента, но към момента не може да се каже дали причината за него е здравословна или техническа. Записът на полета ще бъде предоставен на разследващите. По думите му пилотът е бил с богат опит, практикува от 2011 г., а полетът е осъществен с технически годен самолет, със съответната регистрация.

Найденов коментира още, че пилотът е извършвал тренировъчен полет и е опитвал акробатически фигури, но „по-скоро не е имал опит в тази част“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече