Един от обвиняемите за камиона ковчег е избягал от България

0

Един от привлечените като обвиняем за камиона ковчег е напуснал България, каза на брифинг говорителят на Софийска градска прокуратура Христо Кръстев.

“Спрямо него също е постановено задържане за 72 часа. Издадена е европейска заповед за арест. Той не е осъждан”, добави Кръстев.  

Има привлечени 6 човека за опредени престъпления, но разследването е динамично. Образувано е досъдебно производство по причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице, а именно 18, добави той.

“Първият привлечен като обвиняем е с инициали В.К., който е организатор на престъпна група. Той е ръководил тази група от януари 2022 г. до 17 март 2023 г. Той е многократно осъждан, а неговата престъпна дейност датира от 1997 г. до 2023 г. Има и наложено лишаване от свобода за каналджийство, което той е изтърпял. Вторият привлечен е с инициали П.Я. Той е осъждан за кражби, но е реабилитиран към момента. Третият е с инициали Т.Т. Той е осъждан за управление на МПС след употреба на алкохол и за кражби”, обясни Кръстев.

Петият участник е привлечен и за каналджийство за конкретните 52-ма човека. Инициалите му са Х.Д. Той е управлявал МПС без съответното свидетелство. Наложена му е глоба от 1000 лв. Шестият участник е управлявал камиона, той е с инициали А.А. Той е осъждан за кражби. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече