Демерджиев: Извършва се проверка във връзка с постъпилите жалби и сигнали срещу убиеца на Владимиров

0

Проверка в 5 – то РУ на столичната дирекция на МВР се извършва в момента във връзка с постъпвалите там жалби и сигнали срещу бившият полицай, обвинен за убийството психолога Иван Владимиров, заяви пред журналисти в Пловдив служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. 

По  думите на министър Демержиев  особеното в случая е , че жалбите и сигналите срещу  52-годишния Румен Тончев  не са били за заплахи с насилие или саморазправа:

„Трябвало е да дадат индикация, при всички случаи, на полицейските служители, че може да ескалира конфликта, но в нито една от тези жалби и сигнали, които са ми докладвани към момента, няма ясно оплакване от физическа саморазправа, а още по-малко заплаха или закана с убийство“.

Дали сме указания още в началото на мандата към подобни случаи  да се подхожда с внимание , подчерта още министър Демерджиев:

„Сега Главният секретар отново обръща внимание на всеки един ръководител, че лично ще носи отговорност, ако подобни случаи не бъдат проверени и третирани своевременно. Очевидно трябва време, за да могат служителите да възприемат тези указания, да почнат да ги изпълняват стриктно. Ще направим всички необходимо това да се случи“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече