Без обвинения срещу четиримата благоевградчани, счупили стъклото на частния македонски клуб в града

0

Няма да бъдат повдигнати обвинения срещу четиримата благоевградчани, които счупиха едно от стъклата на частния македонски клуб в областния център през нощта на 4 срещу 5 февруари.

Двамата мъже, които са общински служители, и техните съпруги бяха освободени след 24-часов престой в ареста.

Четиримата  граждани на Благоевград бяха задържани от полицията, която ги идентифицира като извършители на вандалския акт, след преглеждане на записите от камерите за видеонаблюдение. 

Те са направили пълни самопризнания и са обяснили поведението си с афекта от отношението на граничните власти в РСМ към стотиците български граждани, тръгнали  към Скопие, за да се поклонят пред тленните останки на Гоце Делчев.

От прокуратурата в Благоевград заявиха, че няма да им бъде повдигнато обвинение.

Те обаче са били задължени да възстановят щетите на собственика на помещението, наето от представителите на частния македонски културен клуб.

Средствата за това бяха събрани само за няколко часа чрез дарения от десетки благоевградчани.

Кметът на общината Илко Стоянов заяви, че засега двамата мъже, които са служители в отдел „Озеленяване“, остават на работа и уточни, че ще им наложи дисциплинарни наказания, когато официалните власти в РСМ предприемат същите мерки спрямо служителите си на границата, които без мотиви отнеха правото на десетки български граждани да влязат в югозападната ни съседка на 4 февруари. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече