Риши Сунак назначи четирима нови министри в британското правителство

0

Британският премиер Риши Сунак извърши промени в кабинета и преструктурира някои от министерствата. В коментар след обявение промени Риши Сунак заяви, че целта е да се работи за по-добро бъдеще за децата и внуците. 

Част от промените бяха наложителни, след като Риши Сунак уволни по-рано предскдателя на Консервативната партия Надим Захауи за нарушения на министерския кодекс. Неговото място сега ще заеме Грег Хандс. 

Останалите промени обаче са продуктувани от желанието на премиера за нов механизъм на правителството. Той иска да даде приоритет на неща като енергийната сигурност, за което говори вече от месеци. Личи си също, че той поставя акцент върху науката и технологиите, които могат да се окажат изключително важни за икономиката. За целта той преформатира някои министерсва. 

Ето кои са новите министри и техните министерства. 

Грант Шапс – министър на енергийната сигурност. Кеми Баденох – министър на бизнеса и търговията. Луси Фрейзър – министър на културата, медите и спорта. Мишел Донелан – министър на науката, иновациите и технологиите. 

Прави впечалтение, че Риши Сунак не посегна на вицепреимера Доминик Рааб, който е разследван за тормоз на подчинени. Както отбеляза анализатор на Би Би Си, „сега остава Риши Сунак да успее да продаде визията си за бъдещето на населението на страната“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече