Бойко Борисов иска незабавната оставка на кмета на Пловдив от ГЕРБ

0

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска кмета на Пловдив Здравко Димитров незабавно да подаде оставка си. Това се случи на среща с партийния актив под тепетата. До местните избори в страната остават по-малко от 10 месеца, като от доста време е известно, че Димитров, известен още като Зико, няма да бъде издигнат отново от ГЕРБ. Като основна причина за исканата оставка Борисов посочи системното несправяне на Димитров с множество текущи проблеми в Пловдив. Последният от тях били протестите на феновете заради нерешените въпроси със стадионите в Пловдив.

Борисов призова общинските съветници на ГЕРБ да намерят начин да упражнят нужния контрол върху дейността на кмета, ако той не подаде оставка.

„Този човек абдикира от дейностите си. Или е в болнични, или е в отпуск, когато има проблеми“, коментира Борисов. „Почтеното в случая и ангажиментът към партията е да си подадат оставките. Ние не правим стадион на ГЕРБ. Стадионът ще го направим – със или без кмет или зам.-кмет. Знам, че е много тежко преди избори да имаме такива отношения, но е честно към хората. Заради подобни хора, които буквално абдикират от поста си – или с болнични, или в отпуска. И всеки път – едно и също: „Още пари. Още пари“. Осигуряваме. Но става още по-лошо“, каза Борисов.

„Ако Димитров ми е приятел, трябва да отиде да си депозира оставката. Месеци наред имаше възможност да упражни контрол и той не го направи“, заяви той. „Няма да се меся повече, защото излизам лош, но заместник-кметът Райчев трябва да си замине незабавно“, категоричен бе бившият премиер. „В момента недоверието към него е голямо. По-добре е да се отдръпне“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Здравко Димитров отговори на Борисов с пост във Фейсбук. „Избран съм от пловдивчани, не назначаван, за да ми се иска оставка. Категорично смятам, че дебатът за Пловдив трябва да се води с гражданите и в Общинския съвет, а не на партийни сбирки…Имаме много важна работа за вършене. Безотговорно ще е да оставим Пловдив на автопилот!“, коментира кметът. 

„Казусът със стадионите на “Ботев” и “Локомотив” не е мой или на Пламен Райчев (заместник-кметът по строителството). Всички искахме двата стадиона да се построят и всички бяхме наясно, че осигурените първоначално пари няма да стигнат. Някои хора обаче явно използват проблема с политически цели. Същото се случва и в дебата за Панаира“, отвръща Димитров.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече