ДСБ ще преговаря с „Продължаваме промяната“ за общо явяване на предсрочните парламентарни избори

0

Националното съвещание на „Демократи за силна България“ реши да преговаря с „Продължаваме промяната“ за общо явяване на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 април.

Това стана ясно след днешното заседание на партията.

Целта е освен победа на предсрочния вот, също и разбиване на монопола на ГЕРБ в местната власт наесен.

Пред ръководителите на структурите по места и областните координатори на „Демократи за силна България“ лидерът Атанас Атанасов очерта необходимостта от обединение с „Продължаваме промяната“ още сега на предсрочния парламентарен вот:

„Трябва да сме в следващата битка заедно, за да бъдем първа политическа сила и да поискаме първия мандат за съставяне на правителство. Нека да не прозвучи някак си много крайно, много твърдо, но днес отново въпросът е: или ние, или те“.

Атанасов е убеден, че борбата с корупцията минава и през разбиване на монопола на ГЕРБ в местната власт на предстоящия през есента вот:

„Защото е изключително важно кой ще управлява страната до местните избори. Ако ние искаме да разбием феодалните владения на ГЕРБ в големите градове на страната, не трябва да допускаме служебната власт или правителство, доминирано от ГЕРБ, защото корупционните практики, през които се контролира местната власт, са известни на всички“.

За съпредседателя на обединението „Демократична България“ Христо Иванов, коалиция с „Продължаваме промяната“ няма да бъде спъната от реденето на общи листи. Необходима е конструкция от реформаторско мнозинство, подчерта той:

„Аз не очаквам листите да бъдат определящи. Определяща е политическата посока, излъчването на управление, което е демократично и реформаторски и ориентирано с висока амбиция към Европа. Мисля, че и ние, и гражданите виждат какво става, когато властта се въргаля на улицата“.

Гост на Националното съвещание на „Демократи за силна България“ бе и съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. За него днешното обединение е първа стъпка на предстоящ голям процес:

„Който се казва „Обединението на добрите сили“. Всички демократични общности, партии, хора с каузи, с активности. Това, което ще видите, е, че в следващите три месеца този процес ще продължи като една лавина. Сега ще ги обединим и всички хора от задкулисието и от тъмния свят ще почнат и ще видите, че се страхуват. Страхът ще се пренесе към тях“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече