В книгата на Хари нямало неточности

0

Американският писател Джон Джоузеф Моринджър, който помага на принц Хари да напише мемоарите си „Резервен“ („Spare“), отговори критиките за неточности в книгата, съобщи Sky news. Носителят на наградата „Пулицър“ публикува поредица от туитове.

В мемоарите си принц Хари се нарича потомък на английския крал Хенри Шести (1421-1471). Читателите обаче забелязват, че монархът е имал само един син – Едуард, който умира на 17-годишна възраст през 1471 г., без да остави наследници.

В друга част на книгата херцогът на Съсекс разказва, че е предложил през 2018 г. да закупи билет първа класа от новозеландската авиокомпания „Еър ню зиланд“ от Мексико до Обединеното кралство за Томас Маркъл, бащата на съпругата му. Превозвачът обаче обясни, че никога не е осъществявала полет между двете страни.

„Sky news“ отбелязва, че Моринджър отговаря на тези твърдения с цитат на Хари от „Резервен“. „Каквито и да са причините ми, паметта си е моята памет, тя прави това, което прави, събира и съхранява, както намери за добре, има толкова истина в това, което си спомням и как го помня, колкото и в така наречените обективни факти“, се казва в цитата, публикуван в Туитър.

В друг пост 58-годишният писател се позовава на американската поетеса Мери Кар, която казва: „Границата между паметта и факта е толкова размита, колкото между интерпретацията и факта“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече