Ружа Игнатова с иск за мезонет в Лондон, струващ 13,5 млн. паунда

0

Ружа Игнатова – най-търсената от ФБР криптокралица, претендира за апартамент в Лондон, съобщава вестник „Таймс“, цииран от БТА.

Тя е един от най-търсените бегълци в света, като се твърди, че е измамила инвеститори с 3,2 милиарда лири стерлинги в криптовалута, припомня британският всекидневник.

Въпреки това, Ружа Игнатова, известна още като „изчезналата криптокралица“, изглежда се е показала за кратко тази седмица, за да предяви официален иск за градски имот в Лондон на стойност 13,5 милиона лири, пише още „Таймс“.

Игнатова, която е в списъка на 10-те най-издирвани от ФБР лица, е в неизвестност от 2017 г., когато служители на Съединените щати издадоха заповед за нейния арест.

Тя основава „УанКойн“ („OneCoin“) – базирана в България компания, която търгува на пазара с криптовалута. „УанКойн“ предлага на купувачите комисиона, ако продадат валута на други хора – Понци схема, маскирана като криптовалута, пояснява вестникът.

Въпреки че предлага награда от 100 000 долара за информация, която доведе до ареста на Игнатова, ФБР така и не успява да я открие.

В същото време адвокатите на Игнатова са предявили официален иск за мезонет с четири спални за 13,5 млн. лири в Лондон, като я посочват като действителен собственик на имота в „Companies House“.

Апартаментът на площ 7000 квадратни фута (650 квадратни метра), който има плувен басейн, е описан като „най-добрия пентхаус“.

Твърди се, че Ружа Игнатова е останала там за кратко през 2016 г., но имотът до голяма степен е бил празен, с изключение на случайни посещения от хора, свързани с „УанКойн“.

В пентхауса има произведения на изкуството на стойност 500 000 лири, включително портрет на Елизабет Тейлър и картината „Червен Ленин“ от Анди Уорхол.

Имотът е собственост на „Abbots House Penthouse Limited“ – анонимна фиктивна компания, което означава, че името на Ружа Игнатова не фигурира в актовете за собственост на поземления имот или в публичните регистри. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече