Полицаят, хванат да превозва мигранти, остава в ареста

0

Полицаят, хванат да превозва над 30 нелегални мигранти, остава в ареста. Взетата мярка за неотклонение бе разгледана от районния съд в Пловдив. 

По време на задържането 23-годишният Денислав Борисов е бил облечен с полицейска униформа, представил е служебната си карта и е помолил колегите си да не го проверяват, отбеляза в съдебната зала прокурор Георги Коджаниколов. 

Адвокат Надежда Римпева поиска по-леката мярка – домашен арест, като се мотивира с необходимостта от грижи за възрастните роднини на задържания. Тя отбеляза, че Борисов няма криминално минало и е готово да съдейства, а не да пречи на разследването. 

Припомням, че младият полицай от Перник бе задържан да превозва микранти по автомагистрала „Тракия“ край Пловдив на 4-ти януари. Бусът с бежанците бил съпровождан от две пилотни коли за охрана. За да бъдат откарани до сръбската граница мигрантите плащали по 400 лева на човек. От МВР съобщиха, че залавянето на служителя и разкриването на каналджийската група е станало след предварителна разработка.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече