От ПП връщат мандата в понеделник или вторник, ако декларацията не бъде приета

0

Ако декларацията на „Продължаваме промяната“ не бъде подкрепена в петък от парламента, то мандатът ще бъде върнат неизпълнен в понеделник или вторник.

Това коментира в кулоарите на парламента Андрей Гюров от ПП. Той е разочарован от липсата на предложения от системните партии. Засега мандатоносителите не обявяват проектосъстава на правителството.

„Това правителство трябва да има ясен политически гръбнак, който естествено ще бъде от ПП и сме отворени за предложения и от други партии, които биха подкрепили правителството, да предложат хора, които биха били експерти в своята област“.

Кабинет с втория мандат е възможност, за която трябва да се работи усилено, това коментира съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

„Това, което ме притеснява, е, че това всичкото е част от една стратегия, да кажем, не ни интересува втория, третия, ама то пък третият не стана. И всъщност бягайки от отговорност да отидем на избори. То това би било логично от гледна точка на тяснопартийни интереси. И е разбираемо. Всеки се надява на избори да получи малко по-добра реализация, особено ако успее черния петър на това кой е виновен, че сме отишли на избори. Но не виждам в това поведение особена отговорност политическа за страната. И пак искам да кажа – за нас отговорното поведение е да се опитаме да съставим с втория мандат и да използваме целия потенциал на втория мандат“.

От „Български възход“ все още не дават категорична подкрепа с мотива, че трябва да се подменят някои от текстовете в предложената декларация. Стефан Янев коментира:

„Отговорът дали или не ще получи подкрепа ще се разбере в близките дни. В крайна сметка нека да приемем така, че тази декларация, този документ все още се работи. Има време за доизчистване на текстове, за да се получи яснота по тези въпроси, за които стана въпрос по-рано и тогава ще преценим и ще видим“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече