Стотици мигранти са държани незаконно в британски центрове

0

Стотици мигранти са държани незаконно в британски имиграционни центрове, става ясно от кореспонденция на министерството на вътрешните работи, станала достояние на Би Би Си. От Лондон – Веселин Паунов:

В центрове за предварително задържане са били настанени около 450 души, за които пише, че са „преливане“ от центъра „Манстън“ за обработване на случаите на търсещи убежище.

Във вътрешната кореспонденция се казва, че тяхното задържане „вече не е законно“ и се допълва: „Трябва да ги преместим в хотели възможно най-скоро“.

В един от имейлите се конкретизира, че мигрантите могат да бъдат задържани само докато се установи тяхната самоличност и след това максимум още 5 дни, така че всички тези 450 души на практика са държани незаконно.

Министерството на вътрешните работи коментира, че безпрецедентно високият брой на пристигащи с малки лодки през Ламанша е оказал „огромен натиск“ върху системата за предоставяне на убежище.

Разкритата кореспонденция е от 4 ноември – ден след като министърът на вътрешните работи Сюела Брейвърман посети изключително пренаселения център „Манстън“.

Вътрешният министър в сянка Ивет Купър заяви, че всичко това показва, че министерството е знаело, че нарушава закона и че пълният хаос и провал в планирането са довели до тази ситуация.

Сюела Брейвърман ще отговаря днес по-късно в парламента на въпроси за настаняването на търсещите убежище и какво се прави за ускоряване на процедурите за разглеждане на техните случаи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече