Костадинов призова за предсрочни избори

0

Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов призова за предсрочни избори и критикува президента Румен Радев за бавенето на връчването на втория мандат за съставяне на правителство.

„Това, което в момента Радев прави, е изнасилване на Конституцията“, констатира депутатът. Костадинов заяви, че ще направят запитване до президента, в което той да изясни кога точно ще бъде връчен вторият мандат и коя нова година е имал предвид.

По думите на Костадинов преговори за кабинет с мандата на „Продължаваме промяната“ са обречени.

Тези хора говорят само празни приказки, коментира Костадинов по повод днешната идея на ПП за програмна декларация в НС. „Видяхме ги за осем месеца какво могат и какво не могат. Видяхме, че решенията, които те предлагат за бъдещето на България, в това Народно събрание, нямат нищо общо с нашите принципи и интересите на българския народ, които ние защитаваме“, каза още Костадинов. 

„Възраждане“ заявиха, че България подарява оръжие на Украйна, което издавало страх.

Най-големият приоритет, който „Възраждане“ имат, е да приключи работата на това Народно събрание, отбеляза още лидерът на партията.

В коментар на идеята на ПП за обща програмна декларация, около която да се обединят парламентарните групи, Костадинов каза, че от „Възраждане“ на свой ред питат ПП ще ги подкрепи ли за събирането на подписи за свикване на референдум за членство на България в еврозоната, както и дали заедно с „Възраждане“ биха отменили вече взетото от Народното събрание решение за предоставяне на три милиарда лева за закупуване на нови „американски чертежи“. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече