Концертите от пролетния полусезон на 2023 на Софийската филхармония вече са в продажба

0

30% намаление на всички концерти на Софийската филхармония в зала „България“ през 2023 и 50% намаление на всички абонаментни цикли очакват почитателите на класическата музика на касата на зала „България“ и в Ивентим. Притежателите на карта на Филхармоничното общество могат да се снабдят и с билет на половин цена за концертите през декември, ако си закупят абонаментен цикъл за 2023 г.

Промоцията важи до 31 декември.

И през 2023 г. Филхармонията ще зарадва почитателите си с програма, съчетала шедьоври от няколко епохи на композитори като Бетовен, Моцарт, Брамс, Малер, Равел. Бърнстейн, Рахманинов, Шостакович, Щраус, Респиги и др.

Верни на традицията да представят най-доброто от класическата музика в изпълнение на най-добрите музиканти, и през 2023 г. българската публика ще има удоволствието да слуша световноизвестни солисти и диригенти като Александър Улман, Дмитрий Юровски, Андре Ороско-Естрада, Саша Гьотцел, Сергей Накаряков, Сергей Хачатрян, Елена Башкирова, Юлиан Рахлин и Сара Мак Елрави.

Сред българските артисти се открояват имената на Минчо Минчев, Светлин Русев, Веско Ешкенази, Лия Петрова, Атанас Кръстев, Павел Златаров, Петър Македонски, Мартин Цонев и др.

Сензацията на класиката от последните години Бомсори Ким ще направи своя дебют с Националния оркестър на 30 март. Младите звезди Юлия Хаген, Соянг Юн и Франческа Дего също за първи път ще се изправят шред българската публика.

На 2 април световноизвестното клавирно дуо Катя и Мариел Лабек ще представят Концерт за две пиана на Пуленк.

На 9 март в София се завръща суперзвездата Джошуа Бел.

Звездният тенор Роберто Аланя ще покори София на 26 май.

На 21 и 23 април в две вечери Валентина Лисица под палката на Найден Тодоров ще изпълни интегрално клавирните концерти на Рахманинов по повод неговата 150 годишнина.

Националният филхармоничен хор ще представи нови интересни програми под диригентството на Цветан Крумов, Кръстин Настев, Йосиф Герджиков и Петър Матев.

Образователната програма „Фортисимо“ ще преведе младата публика през света на класиката с „Моцарт за деца“, „Пролетта в музиката“, „Ромео и Жулиета“ и „Пътеводител на младия слушател“. Още през януари всички, които не успяха да си закупят билет за „Замръзналото кралство“, ще имат втори шанс за това.

Билетите за концертите вече могат да се закупят на касата на зала „България“ и в Ивентим.

Пълната програма на Софийската филхармония може да намерите на: https://sofiaphilharmonic.com/

Следете Facebook страницата на филхармонията:https://www.facebook.com/sofiaphilharmonic
Twitter:
https://twitter.com/sofiaphilh

Instagram: https://www.instagram.com/sofiaphilharmonic

Намерете ни и в Youtube: https://www.youtube.com/c/SofiaPhilharmonic

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече