Проф. Габровски с първи думи след провала на мандата в НС

0

За миг не съжалявам, че положих усилия. Това коментира кандидатът за премиер с първия мандат проф. Николай Габровски, чиято номинация беше отхвърлена от парламента. Според него не всички чудеса стават по Коледа и обяви, че продължава с операционната.

„На ринга излязоха доброто и злото. Хората заложиха на злото, злото победи и хората спечелиха. За съжаление, днес се случи точно това. Имахме уникален шанс да продължим по друг начин в българската политика. Това беше гражданска инициатива, която всички ние проявихме”, каза още той.

По думите му партийните интереси са твърде силни, а партийните страсти – твърде горещи. „Доволен съм от това, което се случи. За миг не съжалявам, че положих тези усилия и че се срещах с хората, които ми се довериха. Благодаря им искрено, че го направиха”, уточни още отхвърленият кандидат за премиер.

„По-малко оптимист съм за това, което предстои на България. Ако се развие песимистичният сценарий, ще прекараме една година от избори в избори. Не всички чудеса явно стават покрай Коледа”, заяви още професорът.

Дали ще продължи с политиката, той отговори: „Продължавам в операционната с огромно удоволствие”.

По-рано депутатите отхвърлиха номинацията му. От регистрираните 238 депутати в зала, 113 гласуваха „за”, а 125 бяха срещу предложението. Зад Габровски застанаха представителите на ГЕРБ-СДС, ДПС и „Български възход”. Негативен вот дадоха депутатите от ПП, „Възраждане”, БСП, ДБ и един независим.

За миг не съжалявам, че положих усилия. Това коментира кандидатът за премиер с първия мандат проф. Николай Габровски, чиято номинация беше отхвърлена от парламента. Според него не всички чудеса стават по Коледа и обяви, че продължава с операционната. „На ринга излязоха доброто и злото. Хората заложиха на злото, злото победи и хората спечелиха. За съжаление, днес се случи точно това. Имахме уникален шанс да продължим по друг начин в българската политика. Това беше гражданска инициатива, която всички ние проявихме”, каза още той.

Парламентът отхвърли кандидатурата на Габровски за премиер По думите му партийните интереси са твърде силни, а партийните страсти – твърде горещи. „Доволен съм от това, което се случи. За миг не съжалявам, че положих тези усилия и че се срещах с хората, които ми се довериха. Благодаря им искрено, че го направиха”, уточни още отхвърленият кандидат за премиер. „По-малко оптимист съм за това, което предстои на България. Ако се развие песимистичният сценарий, ще прекараме една година от избори в избори. Не всички чудеса явно стават покрай Коледа”, заяви още професорът.

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Дали ще продължи с политиката, той отговори: „Продължавам с операционната с огромно удоволствие”. По-рано депутатите отхвърлиха номинацията му. От регистрираните 238 депутати в зала, 113 гласуваха „за”, а 125 бяха срещу предложението. Зад Габровски застанаха представителите на ГЕРБ-СДС, ДПС и „Български възход”. Негативен вот дадоха депутатите от ПП, „Възраждане”, БСП, ДБ и един независим.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече