Адв. Хаджигенов: Депутати от БСП са за затвора

0

„Имунитетите на тези депутати от БСП, които са излъчвали закрито заседание на Народното събрание, трябва да бъдат свалени и да има обвинителен акт. Трябва да има съдебен процес и при всички случай говорим за наказания – лишаване от свобода“.

Това заяви адвокат Николай Хаджигенов пред Actualno.com.

Припомняме, че депутати от парламентарната група на БСП излъчваха на живо в социалните мрежи закритото заседание на Народното събрание, на което трябваше да се обсъди изпращането на военна помощ за Украйна.

„Наказанията за парламентарната група на БСП ще бъдат два вида. Едното ще бъде чисто политическо, като тук включвам и евентуалното нарушение на правилника на Народното събрание, което няма да коментира, защото не виждам никакъв смисъл. Другото ще бъде поднесено на следващите избори.

Но ако заседанието на парламента е закрито и на него се обсъжда класифицирана информация, то това е престъпление и наказателната отговорност е лична за всеки един депутат, които го е заснел и излъчил.

Нямам представа с какъв гриф е тази информация, но вероятно е засекретена“, каза той.

Хаджигенов обясни, че има и нарушение на Закона за класифицираната информация. „Там има административни санкции, но престъплението поглъща всичко това“, заяви юристът.

„Всичките тези глупости и циркове, всички тези престъпления, се случват благодарение на това, че прокуратурата у нас не е прокуратура. Тя е прикриватура, работи за този и за онази. Това не е от днес, каза той.

Бившият народен представител засяга и темата с Шенген.

„И после видите ли Австрия и Нидерландия имали икономически интереси. Не. У нас първо няма правосъдие, второ няма демокрация. Това е причината. Не нитратите в краставиците на „Капитан Андреево“ са проблем, не че не са, а наркотиците, които пътуват двупосочно. Ето това е проблемът. Стрелбата по бежанците също е проблем. И после някакви депутати от БСП нарушавали закона, пък било престъпление. На кой му пука в крайна сметка“, заяви той.

„Те няма да бъдат наказани за това, а трябва. Защото правова държава се гради по този начин. Няма как да преследваш законни и политически цели с незаконни средства“,

категоричен беше Хаджигенов.

А на въпрос дали председателят на парламента ще им наложи наказание, Николай Хаджигенов отговори:

„Вежди Рашидов ли? Естествено, че ще им наложи наказание. Ще ги хване да му метат ателието“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече