Володимир Зеленски е „Личност на годината“ на сп. „Тайм“

0

Списание „Тайм“ обяви украинския президент Володимир Зеленскии духа на Украйна за „Личност на годината“ за 2022 г..

Тази година изборът бе един от най-лесните в историята, пише главният редактор на списанието Едуард Фелсентал. Независимо дали битката за Украйна изпълва човек с надежда или страх, Зеленски оживи света по начин, по който не сме виждали от десетилетия. В седмиците след началото на руските бомбардировки на 24 февруари неговото решение да не избяга от Киев, а да остане и да набере подкрепа бе съдбоносно. 

От 40-секундния му клип в Инстаграм на 25 февруари, показващ, че кабинетът и гражданското общество са непокътнати и на място, до всекидневните изказвания онлайн към парламенти, Световната банка, наградите „Грами“ президентът на Украйна бе навсякъде. Неговата информационна офанзива преобърна геополитическата метеорологична система и даде начало на вълна от действие, което премина през целия свят, пояснява избора на изданието Фелсентал.

Коментирайки решението, редакторите на списанието признават, че Зеленски е имал най-глобалното влияние през отминаващата година, като е ръководил Украйна в нейната защита от руската инвазия.

Списанието отбеляза, че той е вдъхновил украинците и е спечелил глобални признания за смелостта си при съпротивата срещу опустошителната инвазия на Русия.

„Успехът на Зеленски като военен лидер се основава на факта, че смелостта е заразна. Тя се разпространи сред политическото ръководство на Украйна в първите дни на инвазията, тъй като всички разбраха, че президентът е останал“, пише „Тайм“ за 44-годишния лидер на Украйна.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече