Валерия Велева: Всички знаят, че отиваме на избори

0

„Всички знаят, че отиваме на избори и че няма как да бъде съставено правителство, такава е конфигурацията. Единственият начин да бъде съставен кабинет е с третия мандат, в който да бъдат включени ГЕРБ, БСП и ДПС. Само си представете как това ще бъде прието от електората и от умнокрасивитета – ще има шумни протести и дюдюкания“. 

Това каза пред БНР журналистът Валерия Велева от сайта epicenter.bg. 

И допълни, че при предстоящи избори най-много ще спечелят ГЕРБ и ДПС

„ГЕРБ продължават да бъдат абсолютно стабилно организирана партия. ДПС са на бойна нога. Това, което се случва с ПП – скандалите от тяхното управление, ще свали доверието. БСП вероятно малко ще вдигне резултата си. Тези, които спечелиха тези избори, ще спечелят  и следващите. Същите играчи ще бъдат и на следващите избори. Невъзможността да се намери формула за съставяне на стабилно правителство и след следващите избори е огромна“. 

В предаването „12+3“ Велева допълни, че според нея президентът Румен Радев е разбрал каква опасност за българската политика са Кирил Петков и Асен Василев и с негово влияние кабинетът „Петков“ е бил свален от власт: 

„И сега е редно президентът да разкаже как е вкарал тези момчета в политиката, как беше заблуден от тях и как допусна да използват неговия имидж… Влизането на Петков и Василев в българската политика е планирано с цел разбиване на партийната система в България, разбиване на системните партии и вкарване на субекти, уж политически необременени, уж много чисти и красиви. Румен Радев има грях за това сриване на имиджа на партиите, за това раздробяване на партийната система, която е в основата на демокрацията“. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече