Георги Семерджиев убил Хюриет със 155 км/ч

0

Обвиненията срещу Георги Семерджиев са за 5 престъпления. Едното е престъпление по член 343 затова, че в град София е управлявал превозно средство, употребил амфетамин и метамфетамин. Това заяви наблюдаващият прокурор Чавдар Железчев.

Семерджиев е бил спиран за проверка на 10 юни. Тогава той е дал положителна проба за наркотични вещества. Семерджиев е успял да се измъкне от спрелите полицаи, като се качил рязко в автомобила си и тръгнал в неясна посока. Документите му останали в служителите на реда. Те са съставили докладни записки за избягало лице. Книжката му била отнета. 

„Понеже не можел да използва номерата на автомобила си, той сложил неистински немски регистрационни табели. На 5 юли 2022 година той е управлявал своето превозно средство джип Ауди SQ7 след като е употребил отново метамфетамин. В рамките на по-малко от месец е регистриран за втори път като управлявал под въздействието на наркотици. Той е бил хванат с 0,6 грама метамфетамин, за което също му е образувано досъдебно“, допълни Железчев. 

В деня на фаталния инцидент, около 23:03 часа, той карал по „Черни връх“ с 116 км/ч повече от допустимото. В същото време таксиметров автомобил се движел срещу него, влязъл в кръстовище, позволено за него и Семерджиев е навлязъл в същото кръстовище с висока скорост нито той, нито таксиметровия шофьор са можели да спрат.

Със 155 км/ч Семерджиев ударил първата пешеходка Хюриет.

 След това тялото на пешеходката било притиснато към металната ограда. Джипът се ударил в металната конструкция на асансьорната част. Автомобилът се разкъсал и предната част продължила движението си и ударила със 60 км/ч втората пешеходка. Уврежданията им са били несъвместими с живота. Веднага след произшествието, на 17-тата секунда, Георги Семерджиев е излязъл през предната дясна врата и избягал, като в купето останали вещите му, включително и метамфетаминът.

Случаят е квалифициран от прокуратурата като „особено тежък“. Налице са почти всички квалифициращи елементи. Липсва само един – деянието не е извършено на пешеходна пътека.

Семерджиев трайно е демонстрирал поведение за незачитане на реда. Осъждан е и за други престъпления. Наличието на толкова много престъпления говори за висока опасност. 

Извършени са няколко огледа на местопроизшествието, както и на превозното му средство. Извършени са претърсвания и изземвания, разпитани са 80 човека. Материалите са събрани в 23 тома с документи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече