Кирил Петков: „Машините на Мадуро“ са „машините на Борисов“

0

„Първо, така наречените машини бяха подбрани от ЦИК с председател на човек на ГЕРБ по време на правителството на Борисов. Машините на „Мадуро“ са машини на „Борисов. Защо трябва да им се трие паметта и да станат принтери за бележки? Защо няма запис на видеонаблюдението“, това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков пред NOVA след решението на Правна комисия да върне хартиената бюлетина.

Всичко това да се случи през нощта – това означава, че се готвят за едни нови избори и затова среднощно правят тези упражнения, категоричен бе бившият премиер.

„Не виждам каква може да е причината да махнеш Обществения съвет, да премахнеш паметта от машините, да премахнеш паметта от камерите? Това е само, ако искаш да откраднеш нещо?“, пита риторично съпредседателят на ПП.

Той заяви, че от формацията ще се върнат в пленарна зала на Народно събрание в сряда, за да предложат временна комисия, която да разгледа отново законопроекта за връщането на хартиената бюлетина.

Очаквам да се използва чл. 82 от правилника на НС и тези безумия да се оттеглят. Очаквам да се отвори в рамките на една комисия, а после да влезем в зала и да гласуваме. Ако след това искат злоупотребите да бъдат вкарани в Изборния кодекс, тогава вече президентът да реши дали да наложи вето, или не, каза още Кирил Петков.

Там, където можем би било разумно да се явим заедно както с „Демократична България“, така и с други обществени и партиини организации, които изповядват нашите ценности, заяви съпредседателят на ПП относно общо явяване между формации, изповядващи демократични ценности на местните избори.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече