ЕП ще гласува проекторезолюция за обявяване на Русия за терористична организация

0

Европейският парламент ще гласува проекторезолюция, в която ще обяви Русия, режимът на Владимир Путин и парламентарно представените в Русия политически партии за терористични организации. Очаква се проекторезолюцията да бъде гласувана в сряда на пленарна сесия в Страсбург.

Сред вносителите са трима български евродепутати – Андрей Ковачев и Александър Йорданов от Европейската народна партия, и Ангел Джамбазки от Европейските консерватори и реформисти.

„Всички официални органи на Руската федерация, особено президентът, Министерството на отбраната и руската армия трябва да бъдат третирани като терористична организация с всички произтичащи от това последици. Парламентът призовава Съвета на ЕС да обяви руската армия и нейните производни като групата „Вагнер“ за организация, замесена в терористични действия“, се казва в текста на Европейските консерватори и реформисти.

От своя страна Европейската народна партия иска в списъка на ЕС на терористичните организации да бъдат добавени всички парламентарно представени в Русия политически партии, начело с „Единна Русия“ на Путин, властите в Донецката и Луганската народни републики, частната военна компания „Вагнер“ и чеченския специализиран моторизиран полк „Ахмат Кадиров“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече