Китай въвежда нови указания за ковид ограниченията

0

Властите в най-големия район в Пекин призоваха гражданите да останат вкъщи заради избухването на много ковид огнища в няколко китайски града, въпреки че Китай облекчи част от противоепидемичните мерки и издаде указания за премахването на ограничения капацитет на местата за развлечения.

Пекинският район Чаоян, в който се намират големи офис сгради, призова жителите да си останат вкъщи този уикенд, тъй като онзи ден в града бяха регистрирани 466 инфекции. Днес китайските власти съобщиха за 25 129 ковид случая на фона на отчетените вчера 23 132. Тези стойности приближават рекорда на заболеваемост от април, когато броят на заболелите от ковид в Шанхай нарасна.

Китайското министерство на културата и туризма издаде указания за туристическите агенции, местата за развлечения и обществени прояви. Премахват се мерките за ограничен капацитет от посетители в кина, концерти и музикални фестивали, там, където няма нови огнища на заразата.

Южнокитайският метрополис Гуанчжоу иска да увеличи карантинния си капацитет с още четвърт милион места в борбата срещу коронавируса, съобщи вчера китайското издание на „Глобал таймс“.

Ще бъдат осигурени 246 407 легла в полеви болници и други специални заведения за карантиниране.

Китай продължава да следва стриктната си политика на „нулев ковид“, като налага локдауни, рутинно тестване всеки ден, строго наблюдение, проследяване на контактни лица и принудителна карантина. Въпреки това броят на новите инфекции отново рязко се повиши, особено през последните седмици.

Последната вълна удари най-силно град Гуанчжоу. Местните власти съобщиха за 9244 нови инфекции. Недоволството сред жителите расте заради продължаващите строги мерки. Вследствие на това в понеделник избухнаха бурни протести. Работници-мигранти избягаха от общежитията си и събориха множество блокади.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече